The Dutch Free Heel Community
 
Telemark Nederland

FEO 2023

Freeheeler European Opening 2023
met het Telemark Lowlands Championship

De dagen worden korter, de herfst is begonnen en de Telemark Clinics in de hal zijn weer gestart. We kijken uit naar de Freeheeler European Opening (FEO). Het eerste weekend van december is het zover en gaan we met een gezellige en enthousiaste groep Nederlandse telemarkers weer naar Oostenrijk voor FEO. Dit telemarkfestival vindt van 1 tot en met 3 december 2023 plaats op de Hintertuxer gletsjer. We geven dit evenement een Nederlands tintje door het hele weekend activiteiten te organiseren aanvullend op het aanbod van FEO. Zo organiseren we op vrijdag het Telemark Lowlands Championship (TLC) en heeft de welkomstparty een Nederlands sausje. Op zaterdag gaan we met de Nederlanders die dat leuk vinden samen gezamenlijk uit eten, en kunnen we bij interesse een dagdeel gezamenlijk telemarken met tips van Nederlandse leraren.

Programma FEO

Het volledige actuele FEO-programma vind je hier: https://www.freeheeler.eu/2023/09/04/feo-hintertux-2023/
De avondactiviteiten (vrijdag en zaterdag) van FEO vinden plaats in de Kleine Tenne in Tux-Lanersbach: https://www.tenne.com/kleine-tenne-lanersbach/.

Aanvullend Nederlands programma

Vrijdag 1 december

Vrijdagmiddag: Telemark Lowlands Championship (TLC) op de Hintertuxer gletsjer.

Telemark Nederland organiseert met trots bij de FIS Telemark Sprint Rennen het Telemark Lowlands Championship.

De Race:
– Vrijdag 1 december in de middag.
– Hintertux, “Gefrorene Wand Ost”
– FIS Telemark WM Sprint-Piste, zonder sprong.

Het TLC staat open voor deelnemers uit alle landen zonder eigen echte bergen en de kosten voor deelname zijn €35 (ter plekke contant te voldoen).
Ben je een ervaren Telemarker en wil je aan het eind van de dag met de felbegeerde bos tulpen op het podium staan?
Geef je hier op bij de FIS-website en kruis aan: “Friday 01.12.2023 – Dutch Championships (after the FIS race)”.

Vrijdagavond: prijsuitreiking TLC in de Kleine Tenne en aansluitend de Dutch Party. Dit jaar is de themakleur roze, met bijpassend drankje.

Zaterdag 2 december

Bij interesse kunnen we een dagdeel samen Telemarken, bijvoorbeeld op de zaterdagmiddag.

Tip: neem je traditionele (telemark) outfit mee voor de zaterdag.

Zaterdagavond: gezamenlijk uit eten. 

Zondag 3 december

Zondagochtend: laatste workshops via FEO en mogelijkheid om samen te telemarken. 

Aanmelden 

Je kunt je Freeheeler package (liftpas, t-shirt, buff en drankje) online boeken. Ook kun je een of meerdere workshops erbij boeken op vrijdag 1, zaterdag 2 en/of zondag 3 december 2023.

Tip: Als je eerder aankomt of later vertrekt, kan je je liftpas met een aantal dagen verlengen.

Bij vragen, stuur ons even een mailtje op info@telemark.nl.

Accommodatie en reis: dit regel je zelf. Zoek je nog reisgenoten: laat het ons weten, we kunnen je in contact brengen met andere Nederlandse deelnemers.

Via de organisatie van FEO nemen we contact op met de Nederlandse deelnemers zodat we een gezamenlijke whatsapp-groep kunnen aanmaken.

Freeheeler Campus voor leraren

Van 27 – 30 november wordt voorafgaand aan de FEO een Campus voor leraren georganiseerd. Deze campus vindt voor de tweede keer plaats op de Hintertuxer gletsjer. Gedurende vier dagen komen telemark professionals, leraren en coaches samen om van elkaar te leren en zich verder te ontwikkelen. Meer informatie vind je hier: https://www.freeheeler.eu/2023/05/12/info-campus-2023/.