The Dutch Free Heel Community
 
Telemark Nederland

Dutch Telemark Event 2019

Dutch Telemark Event 2019

Telemark Nederland organiseert al twintig jaar het Dutch Telemark Event (DTE). Het is altijd een gezellige start van het wintersportseizoen, met een grote en diverse groep Nederlandse telemarkers.

Ook in 2019 vindt het Dutch Telemark Event plaats. We sluiten dit seizoen aan bij de Freeheeler European Opening (FEO): de seizoensopening voor telemarkers uit heel Europa.

Het evenement vindt plaats op de sneeuwzekere gletsjers van Hintertux en wel van vrijdag 28 november t/m zondag 1 december 2019.

Mocht je je afvragen waarom we het dit jaar anders aanpakken dan voorgaande jaren, kijk dan even onderaan deze pagina. Heb je dan nog vragen, vraag het ons!

Verfrissend aanbod

Het Freeheeler-event biedt een verfrissend aanbod van activiteiten. Zoals filmavonden en activiteiten speciaal voor tele-girls. En waar wij ook heel enthousiast over zijn: er is mogelijkheid voor kinderen om materiaal te huren en les te krijgen. Er valt spektakel te verwachten met de Freeheeler Tele X Challenge: een sensationele Telemark-cross fun-wedstrijd waar je mee kunt doen als deelnemer, maar waar je zeker ook als toeschouwer van zult genieten!

Hoe boek je voor het Freeheeler festival?

Het boeken voor het event gaat iets anders dan je gewend bent:

  1. Je regelt zelf je vervoer en verblijf.
  2. Je stelt via het Freeheeler package én het Dutch Package een menu naar eigen wens samen voor de festival-activiteiten.

Vervoer

Omdat niet iedereen vervoer tot zijn of haar beschikking heeft, willen we het jullie graag zo makkelijk mogelijk maken om samen te carpoolen. Daarom kun je via deze website aangeven of je plaats beschikbaar hebt in jouw auto of juist op zoek bent naar vervoer.
Wil je niet met de auto? Je kunt ook betaalbaar een treinreis boeken naar Mayrhofen via HappyRail.

Accommodatie

We willen als Nederlanders zo veel mogelijk met elkaar in het dorpje Tux Lanersbach terechtkomen. Dit is het dorpje waar ’s avonds de festival-activiteiten plaatsvinden. Het dorp ligt 6 kilometer van de gletsjer vandaan. Vanaf hier reis je binnen 10 minuten met de bus of met de auto naar de gondel in Hintertux. En ‘s avonds loop je vanaf je accommodatie in een paar minuten naar de Swingsbar voor de welkomstborrel, het Tux Center voor de filmavonden en meetings of naar het feestgedruis in de Kleine Tenne. Er is horeca aanwezig en er zijn wat winkels en een bakker om je dagelijkse boodschappen in te slaan.

Hoe zoeken en boeken?

De lokale VVV helpt je graag boeken want niet alle accommodaties zijn via internet boekbaar voor een klein aantal nachten. Als je via de VVV boekt is dit vaak wél mogelijk, dus zo heb je meer mogelijkheden om een leuke accommodatie te vinden. Geef dan ook bij het boeken via de VVV aan dat je als Nederlandse Telemarker voor de Freeheeler European Opening komt.

De VVV is op de volgende manieren bereikbaar voor boekingen of meer informatie:
via internet, per e-mail en per telefoon: +43 5287 8506.

Goed om te weten: de prijzen die je voor appartementen te zien krijgt, zijn vaak de prijzen die je betaalt voor de huur van de accommodatie voor de opgegeven periode, en dus niet altijd de prijzen per persoon per nacht. Even delen door het aantal personen en het wordt ineens stukken betaalbaarder.

Er zijn ook redelijk wat goed betaalbare frühstückpensions en hotels met half-pension mocht het aanbod van de appartementen je wat tegenvallen. Informeer naar de mogelijkheden bij de VVV.

Boek je festival-packages

Voor het event zelf boek je als Nederlander twee packages: the Freeheeler Package en the Dutch Package. Je kunt hierbij zelf kiezen welke opties je in de packages wilt.

1. The Freeheeler Package

The Freeheeler Package bevat je liftpas, goodies en toegang tot verschillende activiteiten. Er is hier de keuze om voor verschillende lengtes (van een halve dag tot de volledige 3 dagen) te boeken. Ook heb je de mogelijkheid om 1 dagdeel een workshop van onze buitenlandse telemarkvrienden te boeken.

De details van the Freeheeler package kun je inzien en boeken via onderstaande link. Geef als je boekt in de opmerkingen aan dat je een ‘Dutch Telemarker’ bent.

Je kunt als Nederlander ook het Freeheeler XL-package uitbreiden naar een XXL-package met een 4-daagse liftpas. Dit XXL-package kost mét workshop €210,- en is daarmee goedkoper dan een XL-package plus losse dagpas.
Heb je nog niet geboekt en wil je hier gebruik van maken: boek een XL-package op de FEO-website en geef in het tekstveld aan dat je een Dutch telemarker bent en gebruik wilt maken van de XXL-deal met 4-daagse liftpas.
De skipasvoucher krijg je dan per e-mail toegestuurd zodat je je liftkaart al op donderdagochtend aan de kassa van de lift kunt ophalen.

Stap 1. Boek het Freeheeler Package

2. The Dutch Package

The Dutch Package wil je als Nederlander natuurlijk ook. De basis van dit package is voor vrienden van Telemark Nederland gratis. Voor info over vrienden van Telemark Nederland, zie onderaan deze pagina.

Het Dutch Package bevat leuke Nederlandse goodies en een gratis consumptie op de Dutch welkomstborrel die donderdagavond in de Swingsbar te Lanersbach plaatsvindt. En als we weten dat jij meegaat, kunnen wij je gericht informeren over onze activiteiten ter plekke.

Ook heb je via dit package de mogelijkheid om (extra) workshops van Nederlandse Telemarkleraren te boeken. Geef hierbij aan hoeveel dagdelen je workshops wilt volgen en wat je niveau is. Betaling van de workshops gaat via een betaalverzoek dat je later ontvangt.

Stap 2. Boek het Dutch Package

Overige zaken

Op het festival vindt ook een aantal activiteiten plaats, zoals de Freeheeler Tele X Challenge: een sensationele Telemark-cross fun-wedstrijd . Wil je meedoen aan de spectaculaire Tele-X?
Voor meer informatie en registratie klik je hier: Tele-X info.

Vriend van Telemark Nederland worden?

Word ook “Vriend van Telemark Nederland” en maak een bijdrage over om de activiteiten van Telemark Nederland te ondersteunen. Met jouw bijdrage promoten wij het telemarken en organiseren we leuke activiteiten voor de Nederlandse Telemark community. Als “Vriend van Telemark Nederland” ontvang je -naast leuke goodies op het festival- exclusieve aanbiedingen en kortingen, zoals korting op een SnowWorld jaarkaart. Ook organiseren we jaarlijks een aantal activiteiten speciaal voor onze Vrienden.

Word vriend van Telemark Nederland

Waarom dit jaar een andere opzet?

Het DTE voelt voor velen als hét event van Telemark Nederland. Maar toen het nieuwe bestuur na de zomer aan de slag ging, leek het vrijwel onmogelijk om in 2019 nog een DTE van de grond te krijgen. Bovendien lieten de financiën van de stichting het niet toe om verantwoord de risico’s van een busreis af te dekken. Het event dreigde daardoor bijna in zijn geheel niet door te gaan. Toen kwam de mogelijkheid op ons pad om aan te sluiten bij de Freeheeler European Opening in Hintertux én om daar een Nederlands tintje aan te geven.

En we zijn heel erg blij dat we hiermee aan het werk zijn gegaan, want veel telemarkers overwegen mee te gaan naar Hintertux! Ook hebben we veel tips en suggesties gekregen hoe we er ook zonder het bieden van een busreis en accommodatie met elkaar een geslaagde DTE- editie van kunnen maken.

Helaas blijkt een DTE waarbij je meer zelf regelt niet voor iedereen een goed alternatief. Dat vinden we jammer maar we begrijpen het als je daarom besluit dit jaar niet mee te gaan. We hopen je in dat geval te ontmoeten bij één van de andere activiteiten die Telemark Nederland organiseert, ondersteunt en/of promoot. We komen steeds vaker met Nederlandse telemarkers samen en we zijn door de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers steeds zichtbaarder voor wintersportend Nederland. Bijvoorbeeld bij één van de teleturn-inns in Snowworld, bij workshops voor skileraren, bij het Nederlands Kampioenschap Telemarken, bij een wax-clinic die we organiseren, bij één van de telemarkopleidingen of internationale festivals, bij het Telemark Summerfest, bij de vakantieweken waarbij je op pad kunt met telemarkleraren, of bij de promotie-activiteiten om meer mensen in contact te brengen met onze mooie sport.

Na afloop van het DTE/FEO-event zullen we evalueren hoe de nieuwe opzet is bevallen en hoe we het DTE in 2020 opzetten: zoals dat tot nu toe werd gedaan of volgens de nieuwe opzet of wellicht weer anders.

Ik heb nog vragen