The Dutch Free Heel Community
 
Telemark Nederland

Telemark Summerfest 2023

25-26-27 augustus 2023 in Landgraaf

Go retro!, het laatste weekend van augustus bij het traditionele Telemark Summerfest. Een weekend vol telemarken, en zomerse (telemark) gezelligheid in het Limburgse heuvelland. Even terugblikken op de zomer, plannen maken voor de winter maar vooral veel spelen in de sneeuw. Met workshops voor beginners en absolute cracks. Op zondag sluiten we af met een workshop synchroon telemarken en een gezamenlijke afdaling. Kortom, een mooie aftrap van het nieuwe telemarkseizoen.

Sign of the times: Go Retro!

We gaan dit jaar terug in de tijd. Dus duik je kast in en zoek je jaren 80 ski-outfit op, haal je lederhosen uit de kast, neem je spijkerbroek en gamaschen mee, vergeet je lurk niet en je echte leren telemarkschoenen….of ga op een andere manier terug in de tijd.

Accommodatie

Uitvalsbasis voor dit toffe weekend is dit jaar een kleinschalige camping op een prachtige locatie in het Limburgse heuvelland:
www.buitengewoon-berghof.nl.

Wil je hier verblijven, de camping heeft plekken voor je tent/campertje of luxe glamping-tenten.

Eigen tent/campertje

Kom je met je eigen tent  (liefst niet te groot) of campertje dan kun je dat bij inschrijven aangeven bij de organisatie van het Summerfest. Wij reserveren dan een plek voor je. Prijs is € 66,- voor 1 tent inclusief 2 personen, voor 2 nachten inclusief toeristenbelasting en gebruik sanitair. Graag bij inschrijving aangeven: 

 • of je met een tent of campertje komt
 • met hoeveel personen je komt
 • en op welke dag je aankomt en vertrekt.

Betaling regel je ter plekke met de camping.

Glamping

Ben je op zoek naar iets meer luxe? Er is een beperkt aantal glamping-tenten beschikbaar van 4 tot 6 personen. Als je zeker wilt zijn van een glamping-tent wacht dan niet te lang met reserveren. Reserveren kan rechtstreeks bij de camping door een mail te sturen aan: welkom@buitengewoon-berghof.nl, en als onderwerp te vermelden TSF 2023. Neem verder in de mail op: 

 • je contactgegevens
 • je telefoonnummer
 • welke tent je voorkeur heeft
 • met hoeveel personen je komt. 

De verschillende soorten tenten vind je op de website van de camping onder https://www.buitengewoon-berghof.nl/boeking-zoeken/

Het gaat om:

 • Glamping tent Torenvalk voor 4 personen: € 215,- voor 2 nachten inclusief toeristenbelasting en schoonmaakkosten. Exclusief borg. 
 • Glamping tent Vuursalamander voor 4 personen: € 215,- voor 2 nachten inclusief toeristenbelasting en schoonmaakkosten. Exclusief borg. 
 • Glamping tent Japanse Kraanvogel voor 4 personen (inclusief houtgestookte hottub!): € 416,- voor 2 nachten inclusief toeristenbelasting en schoonmaakkosten. Exclusief borg. 
 • Vakantiewoning ’t Bakhuis voor 6 personen (houtgestookte hottub optioneel bij te boeken), € 484,- voor 2 nachten inclusief toeristenbelasting en schoonmaakkosten. Badhanddoeken zijn inbegrepen. Exclusief borg.

Alle bedden zijn opgemaakt bij aankomst en overal ligt een keukenpakket klaar met keukenhanddoek, theedoek, vaatdoek etc.

Opzet

Het Telemark Summerfest is begonnen als een trainingsweekend van een groepje enthousiaste telemarkers. Maar inmiddels een traditie vol met toffe workshops, gezelligheid en mooie ontmoetingen.

Mocht je vrienden of familie hebben die ook graag een weekend in Zuid-Limburg willen zijn, goed mengen met telemarkers en al dan niet de sneeuw in willen, nodig ze ook uit!

Programma

Vrijdag 25 augustus

– In de middag vanaf 14 uur Telelab voor instructeurs en aspirant-instructeurs in SnowWorld Landgraaf. Deze extra workshop is speciaal voor trainers en ervaren telemarkers die ook les willen gaan geven.

– Om 20 uur welkomstborrel op de camping, inschrijving voor de telemarkworkshops en een ontzettend leuk avondprogramma waarin we ook terug gaan in de tijd voor een avond vol “jolijt en plezier”. 

Zaterdag 26 augustus

– Vanaf 10 uur workshops in SnowWorld Landgraaf (Witte Wereld 1, Landgraaf).

– ’s Avonds bring-your-own barbecue (vuur en salades worden geregeld) en avondprogramma op de camping.

Zondag 27 augustus

– Opruimen en uitchecken.

– Vanaf 10 uur workshops in SnowWorld Landgraaf en we sluiten af met een workshop synchroon telemarken en een gezamenlijke afdaling.  

Telemarkmateriaal

De telemarkshop uit Roosendaal https://telemarkshop.nl/ is op zaterdag en zondag met goed telemarkmateriaal aanwezig in SnowWorld. Dat biedt een kans om ski’s en bindingen te testen.  

Als je mee wilt doen, maar zelf geen materiaal hebt, laat dat ons weten. We denken graag met je mee en hebben zelf wat extra materiaal in Zoetermeer staan. Ook bij https://telemarkshop.nl/  kun je telemarkmateriaal huren.

T-Shirts (of andere kleding)

We hebben ervoor gekozen om bij dit evenement geen t-shirts te laten bedrukken. Omdat veel mensen het wel heel leuk vinden (wij zelf ook!) om een shirt van het event te dragen, hebben we weer een erg leuk ontwerp gemaakt en nemen we apparatuur mee om deze te kunnen drukken op je favoriete kleding. Neem dus een eigen t-shirt, trui, ski- of badpak mee! We bedrukken per persoon 1 kledingstuk.

Speel voorzichtig

Sneeuw is glad. Het leven is riskant. Botten kunnen breken. Accepteer bij telemarkskiën, net als in het echte leven, alleen het risiconiveau dat je aankunt. Wanneer je met telemarkskiën begint en/of je verder ontwikkelt, gebruik dan altijd je gezond verstand en draag altijd bescherming.

We adviseren een helm, kniebeschermers en een rugbeschermer.

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname zijn €65 euro voor het hele weekend of €35 als je 1 dag komt. Voor kinderen tot 18 jaar is het €35 voor het weekend en €20 voor 1 dag.

Dit is exclusief overnachtingen (zie 1) en toegang tot de pistes (zie 2), maar inclusief workshops en een goodie.

Donateurs van Telemark Nederland krijgen €10 korting voor het weekend of €5 korting als ze 1 dag komen.

Wil je graag komen maar heb je geen vervoer, laat het ons weten. Ook dan denken we graag met je mee! Dat kan via het veld ‘Ik heb een vraag’ in het formulier.

(1) De prijs voor de overnachtingen is afhankelijk van de accommodatie die je kiest: €66,- voor 2 nachten in een tent/camper (inclusief 2 personen) en iets meer als je voor een glamping tent kiest. Betaling verloopt via de camping. Zie ook onder het kopje accommodatie. 

(2) SnowWorld geeft een mooie korting op dagpassen voor zaterdag en/of zondag als we deze gezamenlijk vooraf kopen (€35,50 ipv €53,50). Als je hiervan gebruik wilt maken, kun je dat aangeven bij je aanmelding. Zorg dat je uiterlijk 20 augustus 2023 betaald hebt.

Aanmelden kan hier:

IK WIL ME AANMELDEN

Heb je vragen? Stel ze!

IK HEB EEN VRAAG

We hopen dat je er eind augustus bij bent!