The Dutch Free Heel Community
 
Telemark Nederland

Telemark Summerfest 2022

26-27-28 augustus 2022 in Heerlen en Landgraaf

Voor ieder niveau telemarker, van beginner tot absolute crack. Het Telemark Summerfest is de traditionele afronding van de zomervakantie voor veel telemarkers. We gaan weer een weekend lang met tientallen telemarkers lol maken in de sneeuw. Er komen hele gave workshops op alle niveaus en we sluiten op zondag af met de traditionele slalomtraining.

Nieuw in 2022

Nieuw dit jaar is dat we niet gaan kamperen, maar in Villa Eikhold in Heerlen zijn voor het avondprogramma en de overnachtingen. Dit natuurvriendenhuis heeft plek voor 80 personen en we hebben het hele pension voor onszelf. Mocht je vrienden of familie hebben die ook graag een weekend in Zuid-Limburg willen zijn, goed mengen met telemarkers en al dan niet de sneeuw in willen, nodig ze ook uit!

En uiteraard heeft de 2022 editie van het TSF ook een nieuw thema:

Opzet

Het Telemark Summerfest is begonnen als een trainingsweekend van een groepje enthousiaste telemarkers, maar al snel uitgegroeid tot een echt event met veel lol en telemark-workshops op alle niveaus. Het is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om andere telemarkers te ontmoeten en je kunt er terecht van absolute beginner tot volleerd eindbaas.

Programma

Vrijdag 27 augustus
– In de middag telelab voor instructeurs en aspirant-instructeurs. Deze extra workshop is speciaal voor trainers en ervaren telemarkers die ook les willen gaan geven.
– Vanaf 14 uur kan je inchecken in Villa Eikhold (Valkenburgerweg 72, Heerlen)
– Om 20 uur welkomstborrel en inschrijving voor workshops

Zaterdag 28 augustus
– Vanaf 10 uur workshops in SnowWorld Landgraaf (Witte Wereld 1, Landgraaf)
– ’s Avonds bring-your-own barbecue (vuur en salades worden geregeld) en avondprogramma in Eikhold.

Zondag 29 augustus
– Voor 11 uur opruimen en uitchecken.
– Vanaf 10 uur workshops in SnowWorld Landgraaf, met ’s middags de slalomtraining.

Villa Eikhold

Overnachtingen en avondprogramma doen we in Villa Eikhold, Valkenburgerweg 72, Heerlen.
Ze hebben dat weekend geen andere gasten en we kunnen dus gebruik maken van alle voorzieningen, waaronder terras, tuin, zalen en keuken. Er zijn 2- tot 6-persoonskamers en bij aanmelding kan je eventuele voorkeuren aangeven. Het aantal 4- en 6-persoonskamers is beperkt, dus wie het eerst komt….

Telemarkmateriaal

Als je mee wilt doen, maar zelf geen materiaal hebt, laat dat ons weten. We denken graag met je mee en hebben zelf wat extra materiaal in Zoetermeer staan.
De telemarkshop is op zaterdag en zondag ook met goed telemarkmateriaal aanwezig in SnowWorld.

T-Shirts (of andere kleding)

We hebben er voor gekozen om bij dit event geen t-shirts te laten bedrukken. Omdat veel mensen het wel heel leuk vinden (wij zelf ook!) om een shirt van het event te dragen, hebben we weer een erg leuk ontwerp gemaakt en nemen we apparatuur mee om deze te kunnen drukken op je favoriete kleding. Neem dus een eigen t-shirt, trui of ski- of badpak mee!

Speel voorzichtig

Sneeuw is glad. Het leven is riskant. Botten kunnen breken. Accepteer bij telemark skiën, net als in het echte leven, alleen het risiconiveau dat je aankunt.
Wanneer je met telemark skiën begint en/of je verder ontwikkelt, gebruik dan altijd je gezond verstand en draag altijd bescherming.
We adviseren een helm, kniebeschermers en een rugbeschermer.

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname zijn €60 euro voor het hele weekend of €35 als je 1 dag komt. Voor kinderen tot 18 jaar is het €35 voor het weekend en €20 voor 1 dag.
Dit is exclusief overnachtingen (zie 1) en toegang tot de pistes (zie 2), maar inclusief workshops en een goodie.
Donateurs van Telemark Nederland krijgen €10 korting voor het weekend of €5 korting als ze 1 dag komen.
(1) De prijs voor de overnachtingen is €58 voor 2 nachten. Afhankelijk van het aantal deelnemers zou deze prijs nog iets kunnen zakken.
(2) SnowWorld heeft geen weekendpassen meer, maar je krijgt korting op dagpassen als we deze gezamenlijk kopen (€35,50 ipv €48,95). Als je hiervan gebruik wilt maken, kan je dat aangeven bij je aanmelding en zorg je dat je uiterlijk 20 augustus betaald hebt.

Aanmelden kan hier:

Heb je vragen? Stel ze!

We hopen dat je er bij bent eind augustus!