The Dutch Free Heel Community
 
Telemark Nederland

Telemark Summerfest 2020

Telemark Summerfest 2020
28-29-30 augustus in Landgraaf

Voor ieder niveau telemarkers, van beginners tot absolute cracks. Het Telemark Summerfest begint een traditie te worden. Aan het einde van de zomer met enthousiaste telemarkers de zomervakantie afronden en vooruitkijken naar het winterseizoen.

Anders dan anders, maar wel een Telemark Summerfest!

Door COVID-19 ziet het Telemark Summerfest er dit jaar anders uit dan je gewend bent. Dit jaar worden alleen de activiteiten in de sneeuwhal georganiseerd. We juichen het toe als mensen daarbuiten samen ook veel lol maken, maar neem je verantwoordelijkheid en houd het veilig. We regelen natuurlijk wel weer fantastische workshops en een gave goodie en dit jaar hebben we ook goed testmateriaal beschikbaar vanuit Telemarkshop Nederland.

Thema: CODE WIT

Of je deze zomer in quarantaine gaat of ergens code oranje opzoekt, sluit augustus in ieder geval af in de sneeuw met code wit!

Wat kun je verwachten?

Op zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus bieden we overdag telemark-workshops door ervaren trainers. Deze workshops zijn voor alle niveaus en op zondagmiddag wordt weer een slalomtraining gegeven. Op beide dagen kan je schoenen en ski’s testen, beschikbaar gesteld door Telemarkshop Nederland.
Daarnaast hebben we uiteraard weer een gave goodie voor alle deelnemers.

Telelab: Voor ervaren telemarkers die al eerder kunnen komen is er op de vrijdagmiddag van 14-16 uur voorafgaand aan het Telemark Summerfest een extra training met andere ervaren telemarkers.

Locatie workshops: SnowWorld Landgraaf, Witte Wereld 1, Landgraaf, +31 (0)45 5470 700
Indicatie tijden workshops: Vrijdag telelab van 14 tot 16 uur, Zaterdag en Zondag workshops van 10 tot 16 uur.

Kosten

Omdat we dit jaar geen activiteiten buiten de hal organiseren, kunnen we de kosten ook lager houden. Dit jaar neem je als volwassene deel voor €35 en kinderen t/m 18 jaar voor €20. Daarnaast hebben we dit jaar een bring-a-friend-actie. Voor €20 kan je vrienden meenemen om ze te laten kennismaken met telemarken, met lessen op beginnersniveau.
Wil je slechts één dag deelnemen? Dan betaal je €25 en kinderen en bring-a-friend-friends betalen voor één dag €15.

Wat regel je zelf?

Er worden dit jaar alleen in de sneeuw gezamenlijke activiteiten georganiseerd, dus regel je alles buiten de skihal dit jaar zelf: slaapplek, BBQ of campinggasje, vervoer, etcetera.

Camping de Watertoren in Landgraaf kennen we van voorgaande jaren, maar er zijn in de regio veel goede alternatieven, zoals Nivoncamping de Gele Anemoon, Hotel SnowWorld Landgraaf en het Nivonhuis in Heerlen.

Ticket en reservering SnowWorld

Het is belangrijk om vooraf een plek te reserveren in SnowWorld, hoe eerder hoe beter. Om toegang te krijgen tot de sneeuwhal moet je momenteel naast een geldig toegangsbewijs ook een reservering hebben.
Snowworld heeft weekendtickets voor deelnemers aan het Summerfest beschikbaar gesteld voor €45. Wil je gebruik maken van deze aanbieding: geef dat dan aan bij aanmelding. Dan regelen wij de reservering en kan je op zaterdagochtend bij de kassa in Landgraaf je ticket afhalen en betalen.
Let op: je moet zelf bij SnowWorld reserveren als je geen gebruik maakt van een weekendticket, bijvoorbeeld als je maar één dag komt of een abonnement hebt. Voor normale tickets en reservering kan je deze link gebruiken.

Speel voorzichtig

Sneeuw is glad. Het leven is riskant. Botten kunnen breken. Accepteer bij telemark skiën, net als in het echte leven, alleen het risiconiveau dat je aan kunt.
Wanneer je met telemark skiën begint en/of je verder ontwikkelt, gebruik dan altijd je gezonde verstand en draag altijd bescherming.
We adviseren een helm, kniebeschermers en een rugbeschermer.

Extra risico dit jaar

En het zal je niet ontgaan zijn dat we er dit jaar een risico bij hebben met Covid-19. Houd je tijdens het Telemark Summerfest aan de bekende richtlijnen.
In de skilift wordt door SnowWorld mondbedekking op prijs gesteld. We hebben voor deelnemers een neckgaiter van Telemark Nederland tijdelijk voor €10 beschikbaar.

Aanmelden

Meld je aan door het formulier in te vullen. Na aanmelding sturen we je een link naar het workshop-schema, waar je zelf kan aangeven aan welke workshops je wilt deelnemen.


Heb je al vragen? Stel ze hier